It’s not about proving anything,
it’s about sharing something

Yo-Yo Ma

It’s not about proving anything,
it’s about sharing something

Yo-Yo Ma

Anna / Mezzosopraan – Alto

Anna werd geboren in Wilrijk (België) en groeide op in een zeer muzikale familie.

Als kind werd ze al snel aangetrokken tot piano en koormuziek. Haar leven bracht haar naar het buitenland (Bourgogne en Corsica) waar ze de studie van klavierinstrumenten (piano, orgel en klavecimbel) voortzette (bij C. Zimmer, J.B. Fonlupt, A. Tronquo en E. Hallein).

Haar eerste droom was om pianiste te worden en ze studeerde verder bij J.B. Fonlupt (Bastia, Corsica) en T. Loguinova (Antwerpen).
Door haar betrokkenheid bij verschillende koren kreeg ze de kans om haar zangpotentieel verder te ontwikkelen (met de hulp van I. Michiels, P. Dinneweth, J. Dewilde en V. Recolin).

In 2011 kreeg Anna een baan aangeboden als cantor en organist in Wervik en Geluwe, functie die ze tot 2020 vervulde.

In 2015 startte ze met zangopleidingen aan het Koninklijk Conservatorium, Hogeschool voor de Kunsten in Gent bij Marcos Pujol en Hendrickje Van Kerckhove. Dit jaar voltooit ze haar masterdiploma in zowel klassieke zang als pedagogie. Sinds 2020 geeft ze naast privéles zang en piano ook zangles aan de Academie in Poperinge op de jazz/pop afdeling.

Haar muzikale ervaring gaf haar verschillende solo-optredens (bij A. Heirman, C. Nuytten, J. De Wilde, F. Heyerick) en bood ook operamogelijkheden : Amastre in Händel’s Serse, La voisine in Stravinsky’s ‘Mavra’, Lope in Conti’s ‘Don Chisciotte in Sierra Morena’ en Serpetta in Mozart’s ‘La Finta Giardiniera’.

Anna is gepassioneerd door koormuziek . Ze is lid van verschillende professionele en semi-professionele vocale ensembles zoals B’Rock Choir, Ghent Singers, Swara Vocal Ensemble, Lyra Di Orfeo, Ex Tempore en Saevus die deelnemen aan verschillende wedstrijden en concerten in eigen land en in het buitenland . (Spanje, Frankrijk, Tunesië, Duitsland, Nederland…).

Anna heeft ook orkestdirectiecursussen gevolgd bij Dirk Brossé en dirigeert gemengd koor Asem’ in Wervik. Ze heeft de kans gehad om samen te werken met een aantal bijzondere vocale coaches en artiesten: Delphine Galou, The King’s Singers, Emma Kirkby, Simone Kermes, Michael Solomon Williams, Ubbaldo Fabbri, Giuseppe Ravi, Vincent Recolin, Dominique Wörner, Florian Heyerick, Christian Nuytten,Hilde Coppé.  

In 2019 richtte ze samen met Thomas Langlois het luitduo ‘Coordonné’ op. Ze voeren regelmatig renaissance-repertoire uit, maar ook eigentijdse stukken, aangepast of gecomponeerd voor luit .

    logo-icon-anna-nuytten

    © 2020 Anna Nuytten/Privacybeleid & Algemene voorwaarden

    Concept & Design by Mark-Up.Agency / Fotografie Isabel Vanhalst